Daphne

Mijn eerste werkdag bij De Haarstudio

By mei 17, 2020 No Comments

Hallo allemaal, ik ben Daphne Haverkate en zou 7 april beginnen met mijn nieuwe uitdaging bij De Haarstudio als schoonheidsspecialiste.

Helaas moest dit wat langer gaan duren  i.v.m. de situatie omtrent het Coronavirus. Vanaf augustus 2019 zat ik al thuis vanwege mijn zwangerschap van mijn tweede kindje. Door mijn zwangerschap kon ik helaas mijn vorige baan niet voortzetten. Alsof het zo had moeten zijn, werd ik een maand later benaderd door de eigenaar van de Haarstudio! Hij had het leuke nieuws voor me dat hij zijn kapsalon wilde gaan uitbreiden met een beautysalon en dat graag met mij zou willen gaan doen! Ik was erg blij om weer lekker aan de slag te gaan in mijn vakgebied.

Langzaam aan, met het doel 7 april, hadden we een ruime 5 maanden om een schoonheidssalon te verbouwen en in te richten. Aangezien De Haarstudio toen nog alleen een kapsalon was, moesten wij alles aanschaffen van A tot Z! Het voordeel was dat ik i.v.m. mijn zwangerschapsverlof toch thuis zat, tijd zat om alles lekker uit te zoeken. Welke producten gaan we gebruiken? Welke kleuren gaan we gebruiken? Mocht ik allemaal zelf kiezen van Ali. Na goed te brainstormen met z’n allen had ik het allemaal voor ogen. Nu nog in de praktijk brengen. Het was zo ontzettend fijn op de manier waarop ik al in de groep werd opgenomen. Voor mijn dienst begon mocht ik alle vergaderingen & teamuitjes bijwonen.

Tot zolang het duurde want toen brak het Corona virus uit. Maar nu de maatregelen versoepelt zijn mochten de kapsalons en alle andere contact beroepen weer aan het werk. En je zult wel begrijpen hoe blij ik was omdat ik al zolang thuis zat. Het was heerlijk om voor mijn 2 jarige dochter en pas geboren zoontje te zorgen maar nu is het wel weer even tijd voor mij om aan het werk te gaan! Ik sta te trappelen om iedereen weer te voorzien van mooie voeten, nagels, wimpers, wenkbrauwen, heerlijke pakkingen te geven en huid verbeterende gezichtsbehandelingen met onze heerlijke nieuwe producten. Het zal nog even wennen zijn en zal me plekje nog even moeten vinden maar aan de sfeer in de kapsalon en mijn super gezellig collega’s zal het zeker niet liggen! Mijn eerste dag in de salon was heerlijk! Leuke nieuwe klanten leren kennen, geholpen met allemaal diverse behandelingen en zelfs meteen vervolgafspraken mogen maken! Het voelt voor mij goed om mensen gelukkig te maken met alle behandelingen die wij uitvoeren. Wat ik ook heel erg leuk vind is dat ik ook klanten tegen ben gekomen die ik in het verleden behandeld heb. Tot 2018 was ik werkzaam in Den Helder als schoonheidsspecialiste, het doet me goed om te zien dat de klanten van toen mij gevolgd zijn. Ook waren ze enthousiast en blij om mij weer te zien! Natuurlijk is dat wederzijds. Heerlijk om weer lekker bezig te zijn met datgene wat ik super leuk vind om te doen.

Wel is alles even wennen. Nieuwe omgeving, eerste werkdag dus even alles bij elkaar zoeken op de werkvloer. Gelukkig heb ik lieve collega’s die mij helpen bij alles wat ik hen vraag. Alles moet nog een vast plekje krijgen, maar door de werkdagen heen zal ik er achter komen welke producten/spullen ik het liefst waar heb. In verband met een uitvaller op mijn agenda had ik de gelegenheid om te helpen in de kapsalon.

Ik moet nog even uitvogelen hoe de kassa werkt, maar gelukkig staan me collegaatjes mij bij. Ook hebben wij hele lieve en begripvolle klanten en hadden die allemaal begrip voor de situatie, mijn eerste werkdag in één van de drukste weken van de kappers & schoonheidsbranche. Alles heeft tijd nodig, maar daar maak ik me helemaal niet druk om. Ik voel me heel erg thuis bij De Haarstudio. Alles zal op automatische piloot gaan met de weken. Ik ben echt een perfectionist, alles wat ik doe wil ik in een keer goed doen. Maar dat lukt niet altijd. Het is allemaal even wennen maar goed dat zal met de tijd goed komen! Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn blog, en graag zie ik jullie allemaal bij ons in de salons en kan ik jullie voorzien van één van onze vele behandelingen naar keuze!

Nogmaals bedankt, en graag tot snel!

Liefs Daphne!

Reserveer direct