Daphne

Hoe mijn passie voor mijn vak is begonnen

By september 6, 2020 No Comments

Hoe mijn passie voor mijn vak is begonnen. Vroeger dat ik klein was stond ik op verjaardagen altijd iedereen zijn/haar schouders te masseren, al was ik met de ene klaar vroeg de ander of ik zijn/haar schouders wilde doen. Fantastisch vond ik het! Daardoor kwam ik er op vroege leeftijd achter dat ik een vak wilde doen waarbij ik mensen kon laten ontspannen. Toen kwamen we uit op schoonheidsspecialiste.

Op de middelbare school kregen wij als opdracht snuffelstage te lopen binnen de branche waarin jij je zelf graag zou zien in de toekomst. Die snuffelstage duurde drie dagen. Ik heb toen stage gelopen bij de vrouw van de collega van mijn moeder. Zij had een eigen schoonheidssalon. Toen kwam ik erachter dat het eigenlijk veel meer is dan masseren. Het verzorgen van gezichtsbehandelingen, ontharen, wenkbrauwen en wimpers kleuren en nog veel meer.. geweldig vond ik het! Ik dacht altijd schoonheidsspecialiste te worden, maar na deze drie dagen wist ik het zeker.

Het schooljaar daarop moesten wij nog eens een stage lopen, dit keer twee weken lang. Ik wist natuurlijk al waar ik dit wou doen. Bij het zelfde bedrijf waar mijn passie is uitgebreid voor schoonheidsspecialiste. Het bedrijf waar ik vorig jaar kennis heb mogen maken met de schoonheidssalon en alles er om heen. Wat ben ik blij dat ik daar mijn stage afgerond heb. Een super leerzaam bedrijf! Ik heb er een fantastische tijd gehad.

Uiteindelijk moesten we in de derde klas een vakgebied kiezen. Ik heb gekozen voor uiterlijke verzorging. Dat bestond uit kappers afdeling, pedicure, manicure en schoonheid. Twee jaar gecombineerd les gehad, en daarna de keus gemaakt voor natuurlijk schoonheidsspecialiste. Daarbij heb ik het pakket pedicure gekozen. Na drie jaar heeft de studie geduurd. Tussentijds heb ik ook diverse stages moeten lopen om de benodigde praktijkervaring op te doen. Gelukkig ben ik weer terecht gekomen bij een goede salon waar ik de theorie in praktijk kon brengen. Na een jaar mocht ik beginnen met mijn ‘eigen klanten’ dat heeft enorm veel goeds gedaan. Als je die verantwoordelijkheid krijgt geeft dat je een kick waardoor je nog meer je best gaat doen.

Na verschillende werkzaamheden gedaan te hebben bleek de pedicure toch helemaal mijn ding. Misschien toch wel het leukste in deze gehele branche. Ik vind het erg leuk als ik klanten van hun voetproblemen kan verhelpen. Na veel ervaring opgedaan te hebben bij diverse bedrijven kwamen er telkens meer werkzaamheden die ik ging leren. Van nagels, tot spray-tanns tot wimper extensions, massage’s & pakkingen noem maar op.

Ik vind mijn vak echt geweldig, en voer het uit met onwijs veel plezier. Ik ben erg perfectionistisch dat zorgt er voor dat bepaalde behandelingen wat meer tijd nodig hebben. Maar dat zorgt wel voor het beste resultaat!

Bedankt voor jullie tijd, en graag maak ik jullie blij met een van onze vele behandelingen in onze schoonheidssalon!

Liefs, Daphne

Reserveer direct